سقف هریك از تراكنش های بانكی چقدر است؟

سقف هریك از تراكنش های بانكی چقدر است؟ آنی تل: ​​​​​​​امروزه روش های مختلفی برای انتقال و دریافت وجه و همین طور خرید اینترنتی وجود دارد. برای مثال می توان از حواله سحاب (كارت به كارت) یا حواله پایا برای انتقال وجه نام برد. هر یك از این تراكنش های بانكی، روش انجام و محدودیت خاص خودرا دارد. در این نوشته اهتمام داریم شیوه انجام و سقف مبلغ آنها را بررسی نماییم.


حواله ساتنا و پایا
سامانه ساتنا (سامانه تسویه ناخالصی آنی) به منظور انتقال مبالغ كلان از حساب یك فرد به حساب دیگری، به وجود آمده است. حواله های ساتنا مبتنی بر حساب بانكی است. این نوع تراكنش یا به صورت فوری بوده و یا حداكثر در كمتر از یك ساعت بعد از ثبت درخواست، انجام می شود. حداقل مبلغ حواله ساتنا 150 میلیون ریال است.
برای انجام ساتنا دو راه وجود دارد:
1- شعبه بانك: كه در این حالت مبلغ انتقال نامحدود است.
2- اینترنت بانك: حداكثر مبلغ انتقال با این روش با استفاده از رمز ثابت 500 میلیون ریال و با استفاده از دستگاه توكن 2 میلیارد ریال است.

سامانه پایا (سامانه اتاق پایاپای الكترونیكی) نیز مشابه ساتنا است، با این تفاوت كه برای مبالغ پایین تر استفاده می شود. برای ثبت حواله پایا سه راه وجود دارد:
1- شعبه بانك: در این حالت حداكثر مبلغ انتقال 500 میلیون ریال است.
2- اینترنت بانك: حداكثر مبلغ هر حواله پایا از این روش 150 میلیون ریال است. اما مجموع مبالغ انتقال در هر روز نباید بیشتر از 600 میلیون ریال باشد.
3- موبایل بانك: با استفاده از موبایل بانك هم می توان حواله پایا ثبت نمود. حداكثر مبلغ قابل انتقال از این طریق 150 میلیون ریال است.
حواله های پایا، به صورت نرمال در دو یا سه سیكل در طول شبانه روز تسویه می شود. در نتیجه انتقال وجه از این روش آنی نیست.
دریافت وجه از دستگاه خودپرداز
یكی از اصلی ترین تراكنش های بانكی كه باید به صورت حضوری صورت گیرد، برداشت وجه است. البته با شكل گیری و نفود سامانه ها و خدمات اینترنتی، نیاز به پول نقد كم شده و در نتیجه حجم این تراكنش در چند سال قبل به شدت كاهش یافته است.
حداكثر مبلغ دریافت وجه از دستگاه های خودپرداز در طول روز برای هر كارت بانكی 2 میلیون ریال است. هرچند این محدودیت در شبكه بین بانكی شتاب وجود دارد. یعنی اگر برداشت وجه درون بانكی و از خودپرداز بانك صادر كننده كارت باشد، امكان دارد سقف آن بالاتر رود.
خرید با استفاده از دستگاه كارت خوان (POS)
«دستگاه كارت خوان» عبارت رایجی است كه جایگزین پایانه فروش (Point Of Sale) شده است. این دستگاه كه تحول بزرگی در الگوی خرید به وجود آورده است، بسادگی در هر فروشگاهی شامل سوپرماركت یا نمایشگاه فروش خودرو دیده میشود.
حداكثر مبلغ خرید بوسیله دستگاه كارت خوان با هر كارت بانكی در هر روز 500 میلیون ریال است. برای هر فرد با هر تعداد كارت بانكی، حداكثر مبلغ قابل خرید 1 میلیارد ریال است.
خرید از درگاه های اینترنتی
خرید از درگاه اینترنتی تنها روش خرید غیرحضوری است. این روش هم مانند خرید از دستگاه كارت خوان، تحول گسترده ای در الگوی خرید به وجود آورده است. حداكثر مبلغ خرید از درگاه اینترنتی مانند دستگاه POS است.
حواله سحاب (كارت به كارت)
حواله سحاب كه به نام «كارت به كارت» شناخته می شود، رایج ترین شیوه انتقال وجه بین افراد است. این نوع انتقال وجه برخلاف ساتنا و پایا، مبتنی بر كارت بوده و كاملاً به صورت آنی انجام می شود. البته انجام تراكنش در این روش، از نظر مبلغ بسیار محدودتر از سایر روش ها است.
برای كارت به كارت دو روش متداول وجود دارد:
1- دستگاه خودپرداز: در این روش كه به صورت حضوری انجام می شود، حداكثر مبلغ كارت به كارت در هر روز و برای هر كارت 30 میلیون ریال است.
2- اپلیكیشن های پرداخت: روش متداول و غیرحضوری برای كارت به كارت، استفاده از اپلیكیشن های پرداخت است. سقف كارت به كارت از این روش هم 30 میلیون ریال است، البته بعضی از بانك ها سقف كارت به كارت با استفاده از این روش را به 10 میلیون ریال محدود كردهاند.
اپلیكیشن «همراه كارت»
یكی از اپلیكیشن های پرداخت كه خدمات ویژه ای را برای تسهیل كارت به كارت ارائه می دهد، همراه كارت است. در این اپلیكیشن می توانید از خدمات زیر برای كارت به كارت استفاده كنید:
- ارسال پول برای مخاطبان گوشی بدون داشتن شماره كارت مقصد
- درخواست پول از مخاطبان گوشی
- ارسال پول با استفاده از اسكن كارت بانكی
- تشخیص شماره كارت مقصد از متن پیامك دریافتی

همراه كارت علاوه بر كارت به كارت، خدمات كاربردی دیگری هم ارائه می دهد. بعنوان مثال، استعلام قبض آب، برق، گاز و تلفن ثابت از خدماتی است كه اخیرا به این اپلیكیشن اضافه شده است. امكان خرید شارژ و بسته اینترنت نیز در این اپلیكیشن وجود دارد.

برای بررسی بیشتر یا دانلود همراه كارت می توانید به لینك زیر بازگشت كنید:
https: //hamrahcard.ir
2121


منبع:

1398/07/22
12:50:50
5.0 / 5
4417
تگهای خبر: اپل , اپلیكیشن , الكترونیك , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی تل در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
anitel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی تل محفوظ است (1395-1403)

آنی تل


فناوری اطلاعات و ارتباطات