حذف كد USSD آخرین و پر هزینه ترین راهكار

حذف كد USSD آخرین و پر هزینه ترین راهكار آنی تل حذف كد USSD آخرین و پر هزینه ترین راهكار


كدهایی كه هم اكنون توسط شركت های پرداخت (PSPها) و حتی خود اپراتورهای تلفن همراه برای خدمات پرداخت استفاده می گردد و مردم اقبال خوبی نسبت به USSD كدهای موجود و نحوه پرداخت با استفاده از این روش دارند.
اقبال مردم
شاید باور كردنی نباشد كه بیش از ۴۰ میلیون نفر از مردم ایران از كدهای USSD برای انجام امور مختلف مالی و پرداخت بهره برده یا می كنند. شاید بپرسید كه چرا كدهای USSD با اقبال عمومی در ایران روبرو شده است؟
دلیل استقبال مردم
برای پاسخ به این سئوال باید دانست كه این كدها برای اجرا توسط مشتركان موبایل نیاز به چه موارد یا زیرساخت هایی دارند. برای اجرای كد USSD تنها كافی است كه شبكه موبایل شما در دسترس باشد یعنی روی شبكه 2G و 3G بوده یا قابلیت تماس روی شبكه 4G و WiFi داشته باشید. از طرفی نیاز نیست كه شما تلفن همراه هوشمند داشته یا اپلیكیشن خاصی روی موبایل خود نصب كرده باشید.
یعنی با كمترین امكانات و داشتن یك موبایل ساده و سیم كارت می توانید از خدمات پرداخت توسط كدهای USSD استفاده كنید. به همین خاطر است كه تعداد افرادی كه از پرداخت توسط كدهای USSD استفاده می نمایند زیاد بوده و بیش از ۴۰ میلیون نفر است.
دلیل بانك مركزی برای حذف چیست؟
بانك مركزی دلیل حذف كد USSD را امن نبودن این فناوری نسبت به اپلیكیشن های موبایل و اینترنت بانك است. بانك مركزی معتقد می باشد كه این كدها مشكلاتی را می تواند برای كاربران فراهم آورد. البته بانك مركزی به این نكته اشاره نمی كند كه بعضی از این مشكلات امنیت می تواند برای كاربران ATM، اینترنت بانك، موبایل بانك و POS هم به وجود آورد.
چه خدماتی در این بستر عرضه می شود؟
هر چند كه بعضی از مخالفان USSD و بانك مركزی تلاش در این دارند كه این نوع پرداخت بیشتر برای شارژ موبایل استفاده می گردد اما خدمات متنوعی در این سرویس پرداخت عرضه می گردد.
پرداخت قبض، پرداخت جریمه، خرید طرح ترافیك، خرید شارژ، برگزاری مسابقه، نیكوكاری، شارژ اینترنت، پرداخت حق بیمه، خرید بیمه، خرید از فروشگاه ها بدون استفاده از دستگاه خودپرداز و خدمات دیگر از مجموعه سرویس هایی است كه با استفاده از پرداخ توسط كدهای USSD انجام می گردد.
مشكلاتی كه حذف USSD كارت به دنبال دارد؟
اولین هزینه ای كه حذف USSD كد به دنبال دارد، هزینه های بی جا برای تولید، چاپ و توزیع كارت شارژ توسط اپراتورهای تلفن همراه است كه به دنبال آن قطع بیش از اندازه درختان و واردات بیش از اندازه كاغذ و دستگاه چاپگر را به همراه خواهد داشت.
دومین هزینه ای كه بر اثر حذف كدهای USSD، برای كاربران موبایل های ساده می توان تصور كرد، خرید تلفن همراه هوشمند برای نصب برنامه پرداخت و استفاده از آن است.
سومین هزینه را می توان به هزینه رفت و آمد در روستاها و برخی شهرهای كوچك كه برای رسیدن به دفاتر خدمات پیشخوان خرج می شود، اختصاص داد. دلیل این هزینه این است كه هنوز در كشور ما توسعه اینترنت همراه ادامه دارد و هنوز روستاها، شهرها و جاده هایی وجود دارند كه هنوز شبكه نسل دوم موبایل در آن وجود دارد. البته این در صورتی است كه آنتن دهی نامناسب در شهرهای بزرگ، امكان عمومی و... را در نظر نگیریم. این هزینه هم برای كاربران است و هم هزینه استفاده بیشتر از سوخت را هم در بردارد.
چهارمین هزینه ای بر مبنای حذف كدهای USSD به برخی كاربران تحمیل می شود، هزینه استفاده از اینترنت است. اینترنتی كه باید با استفاده از آن بتوانند با اپلیكیشن های پرداخت امور اینترنتی خویش را انجام دهند.
راهكار چیست؟
حذف كردن كدهای USSD با عنایت به مشكلاتی كه بیان شده راهكار اصلی نیست. از طرفی امنیت راهكارهای جایگزینی كه بانك مركزی عرضه می دهد، در بعضی موارد اثبات نشده است و مهم این است كه در اغلب موارد بستر انتقال داده همان اپراتورهای همراهی هستن كه امنیت بستر عرضه شده توسط آنها یكی از موارد اشكال هستند.
یكی از راهكارهایی كه می گردد برای این چالش عرضه شود، افزایش امنیت پرداخت توسط كدهای USSD است. برای افزایش امنیت می توان تأیید هویت دو یا چند مرحله ای را برای انجام تراكنش های پرداخت توسط USSD، را اجرایی كرد.
از طرفی می توان برای دسترسی به اصل كدهای USSD قابلیت رمز برای هر بار شماره گیری كد USSD را در نظر گرفت و زمان نشست (session) هر تراكنش را هم كمتر از زمانی كه هم اكنون است در نظر گرفت. 2121

1396/11/18
12:39:54
5.0 / 5
5080
تگهای خبر: اپراتور , اپل , اپلیكیشن , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی تل در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
anitel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی تل محفوظ است (1395-1403)

آنی تل


فناوری اطلاعات و ارتباطات