نخستین گام آخر وس برداشته شد
به گزارش آنی تل اولین گام اجرایی تعطیلی كلاهبرداری های ارزش افزوده با ارسال پیامك همراه اول برای مشتركان، شروع شد.
به گزارش آنی تل به نقل از ایسنا، با پیگیری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تعطیلی کلاهبرداری های ارزش افزوده و ابلاغ مصوبه سازمان تنظیم مقررات، اولین گام اجرایی این مصوبه شروع شد. در اولین گام، روز گذشته، همراه اول با ارسال پیامکی مصوبه آخر وس را کلید زد. در پیامک همراه اول برای مشترکان آمده است: «مشترک گرامی، با عنایت به مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و دستور سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بزودی در فرایند عرضه خدمات مبتنی بر محتوا تغییراتی اعمال خواهد شد. برای پیشگیری از اختلال در دریافت سرویس، به پیام های تکمیلی که برای اقدامات مورد نیاز متعاقبا ارسال خواهد شد، توجه فرمایید.»
در سال ۱۳۹۸ با وعده محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات برای پیگیری حق الناس و ممانعت از برخی سوءاستفاده ها از راه خدمات مبتنی بر محتوا، عزم جدی وزارت ارتباطات برای برچیدن بساط سوءاستفاده از این خدمات که اصطلاحاً وس نامید می شود مشخص شد و اینک با اجرای مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات، اجرای این مصوبه رنگ واقعیت به خود گرفت.
به گزارش آنی تل به نقل از ایسنا، خدمات ارزش افزوده (Value Added Services) که به اختصار VAS نامیده می شوند، شامل مواردی غیر از خدمات استاندارد اپراتورها همچون تماس صوتی و پیامک معمول است. مهم ترین موضوعات خدمات ارزش افزوده تلفن همراه شامل مسابقات و رای گیری، تبلیغات موبایلی، پرداخت موبایلی، تلویزیون آنلاین، پخش یا دانلود موسیقی، زنگ انتظار تماس، بازی آنلاین، خدمات ورزشی و اطلاع رسانی این قبیل سرویس ها می شود.
باآنکه استفاده از این خدمات ارزش افزوده باید اختیاری و توسط کاربر انتخاب شود، اما عرضه این خدمات برای بعضی از شرکت های ارزش افزوده، به روشی برای کلاهبرداری از کاربران تبدیل شد و به علت هزینه نسبتا بالایی که این خدمات در مقایسه با تماس و پیامک دارند، در دو سال قبل به شکل حل نشدنی به بالا رفتن قبض های گوشی و تمام شدن شارژ پولی کاربران تبدیل گشته بود. بنابراین محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اعلام نمود اگر خدمات واقعی ارزش افزوده که در پشتیبانی از کسب وکارها صورت می گیرد از کلاهبرداری ها جدا نشود، کل سرویس های ارزش افزوده برای همیشه تعطیل خواهد شد.
در نهایت ضوابط استفاده از خدمات ارزش افزوده در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب گردید که به باعث آن مقرر شد دارنده پروانه عرضه خدمات ارتباطی بعد از دریافت درخواست خدمات ارزش افزوده از جانب مشترک، شرح خدمات، هزینه و زمان استفاده از آنرا به مشترک اعلام کند و همینطور برای مشترک به صورت جداگانه صورتحساب صادر کند؛ و اجرای این مصوبه از ۱۵ اردیبهشت ماه الزامی شد. البته با فرا رسیدن موعد مقرر، از جانب سازمان تنظیم اعلام گردید با عنایت به شرایط ناشی از شیوع کرونا و موانع فنی برای پیاده سازی فرایندهای مناسب در شبکه اپراتورها برای اجرای مفاد مصوبه، این زمان بندی تا یک ماه دیگر تمدید شد.
با به پایان رسیدن این مهلت، حسین فلاح جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام نمود: ۱۵خرداد، مهلت پایانی اپراتورها برای اجرای مصوبه معروف به آخر وس است. بنابر بررسی ها، زیرساخت لازم برای اجرای مصوبه ۳۰۰ کمیسیون تنظیم مقررات در همراه اول و ایرانسل آماده است و رایتل بنا دارد کل خدمات ارزش افزوده را متوقف نماید. این مصوبه از دوشنبه پیش رو، لازم الاجراست.
طبق مصوبه ۳۰۰ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، هرگونه جمع آوری مبالغ بابت خدمات ارزش افزوده برای مشترکان تلفن ثابت و همراه پس پرداخت (دائمی) و پیش پرداخت (اعتباری) صرفاً باید از محل اعتبار خدمات ارزش افزوده صورت گیرد. همینطور دارنده پروانه موظف است بعد از دریافت درخواست خدمات ارزش افزوده از جانب مشترک، شرح خدمات، هزینه و زمان استفاده آنرا به مشترک اطلاع داده و حداکثر در سقف اعتبار خدمات ارزش افزوده مشترک، نسبت به فعال سازی خدمت ارزش افزوده درخواستی اقدام نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی تل در مورد این مطلب