به هدف خوردن تركش ممنوعیت وی چت به آیفون
آنی تل: دستور رئیس جمهور آمریكا برای ممنوعیت داد و ستد با اپلیكیشن پیام رسان چینی وی چت ممكنست به فروش آیفون در چین كه یكی از مهمترین بازارهای اپل است، لطمه بزند.
به گزارش آنی تل به نقل از ایسنا، این دستور که روز جمعه توسط دونالد ترامپ به امضا رسید و از 45 روز دیگر به اجرا گذاشته می شود، توزیع وی چت از طرف اپل بوسیله فروشگاه اپ استور را ممنوع خواهدنمود. وی چت نقش محوری در زندگی دیجیتالی شهروندان چینی دارد و بیش از یک میلیارد نفر جمعیت چین از این برنامه برای خرید، پرداخت پول، ارسال ایمیل، وب گردی و تمامی اشکال ارتباطات تجاری و شخصی استفاده می نمایند. خیلی از چینیها از شماره تلفن یا ایمیل استفاده نمی کنند. کسانی که به چین سفر می کنند، ناچارند برنامه وی چت را دانلود کنند در غیر این صورت ممکنست نتوانند پول خریدهای کوچک را پرداخت کنند.
بدون دسترسی به وی چت، احیانا مصرف کنندگان از خرید آیفون در چین و سایر بخشهای آسیا خودداری می کنند. در یک گروه آنلاین از سرمایه گذاران سهام پرسیده شد اگر اپل وی چت را از فروشگاه خود حذف کند، آیفون را کنار خواهند گذاشت یا این برنامه را و بیشتر آنها به کنار گذاشتن آیفون رای دادند.
به گفته آناند سرینیواسان، تحلیلگر بلومبرگ اینتلیجنس، چین حدود 20 درصد از فروش اپل را تشکیل می دهد و بدین سبب حذف وی چت از فروشگاه اپل، یک مانع جدی خواهد بود.
در حالی که فروشگاه برنامه گوگل در چین ممنوع می باشد، گزینه های دیگری برای نصب برنامه ها در نرم افزار اندروید وجود دارد. سخنگوی اپل درباره این مساله اظهارنظر نکرده است.
دستور اخیر ترامپ ممکنست موجب تلافی از طرف چین شود و به اپل لطمه بیشتری وارد کند. عمده تولید محصولات اپل در چین انجام می شود و اگر این کشور صادرات اپل را هدف بگیرد، روی کسب و کار جهانی این شرکت آمریکایی تاثیر خواهد گذاشت. همین طور چین ممکنست عرضه موادی مانند عناصر خاکی نادر را که برای ساخت آیفون کلیدی هستند، محدود کند.
ارزش سهام اپل روز جمعه در بازار نیویورک یک درصد سقوط کرد. ارزش سهام این شرکت امسال 53 درصد ترقی کرده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، دستور اجرایی ترامپ 45 روز دیگر اجرا می شود اما مسائل بسیاری وجود دارد و تا آن زمان ممکنست اتفاقات زیادی روی دهد. رئیس جمهور آمریکا برای عقب نشینی یا استثنا قائل شدن برای تصمیمات خود مشهور است. اپل می تواند سیستم عامل خودرا باز کند تا کاربران بدون نیاز به مراجعه به فروشگاه برنامه این شرکت، برنامه را دانلود کنند اما این تغییر بزرگی برای شرکتی شمرده می شود که همیشه مراقب دسترسی به اکوسیستم خود بوده و 30 درصد سهم از فروش برنامه ها را برای خود برمی دارد.
اگر این ممنوعیت اجرایی شود و اپل چاره ای پیدا نکند، مصرف کنندگان چینی که پول برای خرید آیفون دارند احیانا به محصولات شرکت هواوی روی خواهند آورد و بدین سان حکم ترامپ ممکنست به نفع شرکتی تمام شود که رئیس جمهور آمریکا سالها به دنبال تضعیف آن بوده است.
منبع: آنی تل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی تل در مورد این مطلب