در رابطه با نجما یک نهضت جهادی ارتباطی

در رابطه با نجما یک نهضت جهادی ارتباطی به گزارش آنی تل، اجرای توسعه شبکه فیبر نوری در کشور از ده ها سال پیش شروع شده و همچنان بعنوان امری مستمر ادامه دارد و مقرر است با برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان دولت سیزدهم ۸۰ درصد خانوارها و کسب و کارها به فیبر نوری متصل شوند.


به گزارش آنی تل به نقل از ایسنا، سرعت روزافزون پیشرفت فناوری های مخابراتی در جهان خیره کننده است. فناوری ارتباطات با سرعت درحال پیشرفت است و شرکتهای مخابراتی برای پاسخ به نیازهای مشتریان خود باید با این سرعت فناوری های خویش را ارتقاء داده و بروزرسانی کنند. به صورت مثال امروز در حوزه فناوری ارتباطات سیار جهان درحال حرکت به سمت تکنولوژی نسل پنجم است و در ایران هم فراهم کردن شرایط و بسترها و زیرساخت های لازم برای عرضه این سرویس به مشترکین در حال انجام می باشد.
از دیگر فناوری ها و زیرساخت های ضروری پیشرفته در صنعت مخابرات که امروز برای کشور لازم است، ایجاد زیرساخت فیبرنوری است. شبکه زیرساخت کشور تابحال با سرمایه گذاری دولت، بیشتر از ۷۰ هزار کیلومتر فیبر را برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم نموده، اما در داخل شهرها هنوز شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمان های مسکونی و تجاری کشور با تجهیزات قدیمی هم وجود دارد که به شبکه مسی مشهور است؛ این شبکه به رغم گستردگی زیاد، توانایی کمی برای سازگاری با تکنولوژیهای جدید و استفاده از خدمات پهن باند دارد.
این در حالیست که بر مبنای مصوبه شورایعالی فضای مجازی تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسب و کارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت برثانیه به پهن باند ثابت دسترسی داشته باشند و دسترسی ۲۰ میلیون خانوار و پنج میلیون کسب و کار تا سال ۱۴۰۴ به اینترنت پهن باند ثابت باید بر بستر فیبر نوری شکل گیرد.
در این جهت شرکت مخابرات ایران با تصمیم هیات مدیره این شرکت به صورت ویژه وارد این حوزه شد و طبق اعلام مسئولان امر، تابحال بیشتر از ۱۷۰ هزار کیلومتر فیبرنوری در کشور انجام شده اما این میزان هنوز برای نیاز کشور کافی نیست و در نتیجه طرح نهضت جهادی مخابرات ایران معروف به نجما برای توسعه فیبر نوری در جهت جبران بخشی از این عقب افتادگی شروع شد.
شرکت مخابرات ایران آغاز این طرح را در چند استان و در تابستان سالجاری (1401) رسما اعلام نمود. با وجود شرایط فعلی، طرح مذکور با منابع داخلی و الگوی مناسب در استانها جلو می رود، به صورتی که هم اکنون آذربایجان غربی استان هشتم در توسعه طرح نجماست و در هشت استان دیگر هم طرح های توسعه به سرعت درحال تهیه و تصویب است.
در این جهت از جانب مدیران مخابرات بر نگاه توسعه مدارانه شرکت مخابرات ایران در مناطق مخابراتی و استان ها تاکید شده و به همین دلیل طرح نهضت جهادی توسعه فیبرنوری شرکت مخابرات ایران توسط هیات مدیره این شرکت تصویب شده است و تفاهمنامه اجرای این طرح با استانداران استانها به امضاء رسیده و یا درحال امضاست و همواره بر اهمیت همکاری استانداران و شهرداران سراسر کشور با این شرکت در جهت اجرای این طرح تاکید می شود.
اما هدف طرح نجما، توسعه شبکه زیرساخت کابل های فیبر نوری شرکت مخابرات ایران در فاصله مرکز تلفن تا نزدیکی اماکن مشترکان محلی اش در استانهای مختلف است. برخی دیگر از اهداف طرح نجما استفاده حداکثری از همه توان و امکانات در سطح استان در چارچوب یک نهضت جهادی برای توسعه فناوری با اولویت برای طراحی دارای توجیه اقتصادی و بیشترین جریان درآمدی در سال و بهینه سازی لایه های مختلف شبکه در جهت ارتقای کیفیت خدمات و پشتیبانی مناسب افزایش سرعت و پهنای باند و رضایتمندی مشتریان و تکمیل پوشش شرکتهای صنعتی و اماکن تجاری با توجیه اقتصادی مناسب در جهت پشتیبانی از شعار سال اعلام شده است.
مخابرات الزاماتی را هم برای طرح تعریف کرد؛ توانمندی مدیریت منطقه مخابراتی در انجام هماهنگی با استاندار و مدیران استانی به منظور هم افزایی و جذب همکاری گسترده در کوتاهترین زمان و آماده سازی تفاهمنامه با استاندار و امکانات عرضه پیشنهاد مناسب برای تأمین منابع مورد نیاز طرح از راه مولدسازی دارایی ها ( از قبیل املاک، کابل TOT و….)و تنظیم سند طرح کسب و کار نجمای استانی از آن جمله است.
اما مخابرات با برون سپاری بخشی از این طرح وظایفی برای شرکتهای برون پذیرِ تعریف کرده که بعضی از آن عبارتند از رشته کابل مسیِ tot یا رشته کابل های مسی متروکِ موجود درون مجاری زیرزمینی یک مرکز تلفن را از مبدا (حوضچه مادر) تا مقصد (کافو مربوط در منطقه زیر پوشش مرکز تلفن) بیرون بکشد؛ مجاری موجود را تخلیه و آماده کابل کشی جدید کند، مس موجود در رشته کابل های سیمی متروک را در بازار آزاد به نفع خود به فروش برساند و با درصد کمی از درآمد حاصل از فروش مس و دیگر اجزای پرارزش کابل مسی متروک، کابل فیبر نوری خریداری کند.
طبق اعلام، در ابتدای شروع طرح قزوین، سیستان و بلوچستان و لرستان، سه استان آماده برای اجرای نجما بودند. شروع طرح در استان قزوین کلید خورد و سپس سیستان و بلوچستان اعلام آمادگی کرد و بعد هم استان لرستان و به تازگی استان آذربایجان غربی با شرکت مخابرات ایران تفاهم نامه امضا نموده است.




منبع:

1401/10/29
16:29:42
5.0 / 5
341
تگهای خبر: ارتباطات , اینترنت , پشتیبانی , پیام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی تل در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
anitel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی تل محفوظ است (1395-1403)

آنی تل


فناوری اطلاعات و ارتباطات