تخفیف ۲۰ درصدی پست به کسب و کارهای داخلی

تخفیف ۲۰ درصدی پست به کسب و کارهای داخلی به گزارش آنی تل، رییس سازمان فناوری اطلاعات اظهار داشت: بسته های تشویقی برای خدمات پستی مدنظر قرار گرفته و بر طبق تعامل انجام شده شرکت پست 20 درصد به کسب و کارهای داخلی در امتداد ارسال مرسولات تخفیف خواهد داد.



به گزارش آنی تل به نقل از ایسنا، جلسه بررسی بخشنامه پشتیبانی از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال با حضور فاطمه قاسم پور-عضو کمیسیون اجتماعی- و فاطمه رحمانی -نماینده مردم مشهد و کلات- و همین طور تعدادی از مسئولان وزارتخانه های ارتباطات و فناوری اطلاعات، اقتصاد و امور دارایی و صمت و برخی صاحبان کسب و کارهای مجازی انجام شد.

در این جلسه، محمد خوانساری- معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان فناوری اطلاعات- در گزارشی ابعاد بخشنامه پشتیبانی از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال را تشریح نمود و اظهار داشت: بر طبق این بخشنامه وزارت ارتباطات تکالیفی را برعهده دستگاه های مختلف گذاشته است.

وی با اشاره به برخی تکالیف دستگاه های اجرائی درباره ی پشتیبانی از کسب و کارهای فضای مجازی اظهارکرد: این وزارتخانه انجام مکاتبات بمنظور معرفی نماینده تام الاختیار با کلیه وزرای دستگاه های دارای تکلیف را مدنظر قرار داده و تا حالا ۱۰ جلسه بصورت منظم با نمایندگان معرفی شده برگزار کرده است.

خوانساری با اعلان اینکه تدوین فاکتورهای ارزیابی سکوهای مشمول و برگزاری فراخوان و ارزیابی و معرفی سکوهای مشمول همچون نکات بخشنامه فوق است، اظهار داشت: بر طبق این بخشنامه سایت ۱۶۴۹ راه اندازی و مرکز تماسی در این بخش مستقر شده است. همین طور تا حالا ۳ جلسه برای تدوین دستورالعمل ارسال پیامک تبلیغاتی و استفاده از ظرفیت کانون های تبلیغاتی برگزار شده است. علاوه بر این جلسات مختلفی میان هر یک از دستگاهها با سکوهای مشمول داوطلب، اجرای پایلوت تکالیف مربوطه انجام شده است.

معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان فناوری اطلاعات در ادامه با اشاره به شناسایی سکوها و سطح بندی آنها در بخشنامه فوق اظهار داشت: پیرامون این مبحث بانک مرکزی با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی بوسیله شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت بانک ها، خدماتی نظیر پرداخت مستقیم، حساب امانی، کیف پول الکترونیک را در اختیار سکوها قرار خواهد داد. همین طور در این بخش موضوع فراهم نمودن پرداخت مبتنی بر ریال دیجیتال مدنظر است. در این بخش نسخه آزمایشی آماده شده و درحال گذراندن مراحل تست برای نسخه عملیاتی است. همین طور بانکهای ملی، ملت و تجارت بصورت پایلوت این مساله را در اپلیکیشن های خود پیاده کرده اند.

وی در ادامه با اشاره به تکالیف سازمان صداوسیما جهت پشتیبانی از توسعه سکوهای داخلی اظهار داشت: صداوسیما بواسطه بخشنامه فوق، موظف است تبلیغ و معرفی سکوهای مشمول را مدنظر قرار دهد، همین طور در این بخشنامه مقرر شده انتقال کلیه تعاملات سازمان صداوسیمای ایران با مردم در سکوهای داخلی مدنظر قرار گیرد که این مسئله به نسبت خوبی انجام شده و اما در بعضی موارد به طول انجامیده است.

خوانساری با اشاره به همکاری وزارت ارتباطات با شرکت ملی پست در امتداد پشتیبانی از کسب و کارهای فضای مجازی اظهار داشت: در این جهت بسته های تشویقی برای خدمات پستی مدنظر قرار گرفته و بر طبق تعامل انجام شده شرکت پست ۲۰ درصد به کسب و کارهای داخلی در امتداد ارسال مرسولات تخفیف خواهد داد.

ضرورت تقویت بخشنامه پشتیبانی از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال

در این جلسه، فاطمه قاسم پور -عضو کمیسیون اجتماعی مجلس- اظهار داشت: یکی از مسائلی که هم اکنون کسب و کارهای خرد و مشاغل خانگی با آن درگیر هستند، زمینه های فروش و تبلیغات در فضای مجازی است که با نوسانات تصمیم گیری های انجام شده در حوزه فضای مجازی، این کسب وکارها بالا و پایین می شوند. اخیراً دولت برای حمایت و ساماندهی کسب وکارها در فضای مجازی بخشنامه ای طراحی و تصویب کرده که متاسفانه بدون دقت نظر کارشناسی انجام شده و نتوانسته رافع مسائل باشد. ضمن آن که فعالان این عرصه و صاحبان کسب وکارها هم از آن استقبال نکرده اند.

وی با اشاره به تعدادی از مهم ترین مسائل کسب وکارها اظهار داشت: تامین زیرساخت پایدار و مطمئن، تدوین سازوکارهای شفاف پشتیبانی از حقوق مشتریان، طراحی فرآیندهای مشخص مربوط به گرفتن مالیات، سازوکارهای صیانت از حریم خصوصی کاربران و حمایت و تسهیل فعالیت شاغلین آزاد تعدادی از مسائل این کسب و کارهاست.

قاسم پور اشاره کرد: بخشنامه دولت بااینکه اهتمام کرده دغدغه های فعالان کسب وکار اقتصاد دیجیتال را رفع کند اما نیازمند بازبینی کلی و اصلاحات مختلفی است که تا حالا در جلسات کمیسیون اجتماعی به این موارد پرداخته ایم. هم اکنون هم قرار شد نکات و ملاحظات اصلاحی توسط مرکز پژوهش های مجلس تکمیل شده و در تعامل با وزارت خانه های مربوطه اصلاحات لحاظ شود.

طبق اطلاعات سایت خانه ملت، فاطمه رحمانی-عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی- در این نشست با اعلان اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نقش محوری را در این بخش ایفا می کند، اشاره کرد: طبق گفت وگوهایی که با صاحبان کسب وکارها داشته ایم، آنها تاکید داشتند که این بخشنامه مسائل ما را رفع نمی کند، همین طور صاحبان کسب و کارهای مجازی تاکید داشتند که تنها ارائه تسهیلات به آنها نمی تواند در این بخش پیشران باشد.

وی با اعلان اینکه با این بخشنامه وضعیت کسب وکارها تغییر چندانی نداشته است، اظهار داشت: نگاه ما همیشه بر این اساس است که از این سکوها در زمینه اقتصاد حمایت شود.

در ادامه این جلسه ایمان تهرانی، مدیر گروه کسب وکار مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به بخشنامه پشتیبانی از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال، اظهار داشت: این مساله بسیار حائز اهمیت می باشد و بنا بر این به ۳ دفتر مرکز پژوهش های مجلس ارجاع داده شده است. این بخشنامه با ارائه یکسری تسهیلات مقرر است مشکلات برخی سکوهای خاص را برطرف کند؛ با در نظر گرفتن این مسئله باید گفت این بخشنامه رافع مشکلات کسب و کارهای فضای مجازی نیست. همین طور ظاهراً پیش از این که این بخشنامه تدوین شود، مشاوره لازم صورت نگرفته است.

ایمانی با اعلان اینکه مشکل کسب و کارهای فضای مجازی تنها تسهیلات نیست، اظهار داشت: این در حالیست که تنها مشکل کسب وکارها در بخشنامه فوق، مسئله تسهیلات بوده است.

وی ضمن انتقاد از ارزیابی انجام شده در این بخشنامه اظهار داشت: بنده باید تاکید کنم که کسب و کارهای دیجیتال، زیرساخت و اینترنت می خواهند، پس این بخشنامه نشان میدهد که دولت در حوزه اقتصاد دیجیتال به نتیجه گیری مناسبی دست پیدا نکرده است.

در ادامه این جلسه موسوی، فعال حوزه کارآفرینی اجتماعی اظهار داشت: اصولاً نام کارآفرینی اجتماعی در کشور شنیده نشده و ما مصوبه ای در این بخش نداریم، این که به سکوهای داخلی اعتماد لازم صورت نمی گیرد، دلیلش این است که خیلی از صاحبان این کسب وکارها تاکید دارند که مشتریان شان حاضر نیستند به این سکوها وارد شوند که ما باید بستری برای انتقال مشتریان به این سکوها پیش بینی نماییم.





منبع:

1401/12/16
14:07:03
5.0 / 5
241
تگهای خبر: اپل , اپلیكیشن , ارتباطات , اطلاعات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی تل در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
anitel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی تل محفوظ است (1395-1403)

آنی تل


فناوری اطلاعات و ارتباطات