شروع نخستین پروژه اجرائی پژوهشگاه ICT در عرصه شبکه های کوانتومی

شروع نخستین پروژه اجرائی پژوهشگاه ICT در عرصه شبکه های کوانتومی آنی تل: با تصویب شورای پژوهشی پژوهشگاه ICT، نخستین پروژه اجرائی این پژوهشگاه در عرصه شبکه های ارتباطی کوانتومی شروع شد که قدمی مهم در راه توسعه فناوری های پیشرفته ارتباطی کشور است.



به گزارش آنی تل به نقل از پژوهشگاه ارتباط و فناوری اطلاعات، حسین صمیمی، رییس پژوهشکده فناوری ارتباطات، آخرین کارهای پژوهشگاه در عرصه فناوری کوانتومی را تشریح نمود.
صمیمی با ذکر این نکته که در دوره جدید، مجموعه کارهای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در عرصه فناوری کوانتوم در قالب «طرح کلان توسعه زمینه های آزمایشگاهی فناوری کوانتومی» ساماندهی شده است، اضافه کرد: پژوهشگاه از سال ۱۳۹۵ کارهای خودرا در عرصه کوانتوم آغاز نموده که عمدتا ماهیتی پژوهشی و مطالعاتی داشته اند و طیف وسیعی از موضوعات نظیر بهبود پروتکلهای منتخب ارتباطات کوانتومی نوری، پیشنهاد پروتکلهای مناسب جهت پیاده سازی در کشور، تحلیل ابعاد فنی رایانش کوانتومی و امکان سنجی بومی سازی آن، تدوین نقشه راه فناوری های کاربردی کوانتومی در عرصه فاوا، و تدوین روال های تست و ارزیابی عملکرد فرستنده و گیرنده سامانه های توزیع کلید کوانتومی را شامل می شود.
وی وجود زمینه های آزمایشگاهی پیشرفته در عرصه های مختلف، خصوصاً در عرصه انتقال و دسترسی نوری را یکی از مزیت های مهم پژوهشگاه دانست و اضافه کرد: برخورداری از ۵۰ کیلومتر فیبر تاریک بین پژوهشگاه و پارک فاوا و ۸۰۰ کیلومتر فیبر با فواصل مختلف و اسپلیترهای گوناگون، در کنار تجهیزات پیشرفته تست و اندازه گیری، زمینه های مناسبی برای کارهای میدانی در عرصه فناوری کوانتومی به وجود آورده است.
صمیمی اضافه کرد: علاوه بر این، خدمات پردازشی ارائه شده توسط سوپر کامپیوتر سیمرغ، به همراه دیتاسنتر مستقر در پژوهشگاه، زیرساخت های پردازشی مناسبی را برای مباحث رایانش کوانتومی فراهم آورده است.
وی اضافه کرد: باتوجه به این توانایی ها، توان تخصصی موجود و نیاز کشور به راه اندازی شبکه ارتباطات کوانتومی، پروژه «پیاده سازی شبکه ارتباطی توزیع کلید کوانتومی» از طرف پژوهشکده فناوری ارتباطات مطرح و در جلسه مورخ ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ شورای پژوهشی پژوهشگاه به تصویب رسید.
صمیمی با اشاره به تعامل نزدیک پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با ارکان و بازیگران مختلف کشور در عرصه فناوری کوانتوم، اضافه کرد: این پروژه بصورت مشارکتی و با همکاری شرکت های دانش بنیان دارای محصول در عرصه سامانه های تولید کلید کوانتومی و دانشگاه های فعال در عرصه فناوری کوانتوم صورت خواهد گرفت. پس از راه اندازی، این شبکه به عنوان بستری برای تست و ارزیابی سامانه های کوانتومی نیز قابل استفاده خواهد بود.


منبع:

1404/02/18
12:29:35
5.0 / 5
14
تگهای خبر: ارتباطات , اطلاعات , پروژه , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی تل در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

anitel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی تل محفوظ است (1395-1404)

آنی تل


فناوری اطلاعات و ارتباطات

آنی تل، با اخبار و تحلیل های تخصصی، شما را در جریان آخرین تحولات دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار می دهد. دنیای فناوری، در یک نگاه