جزئیات مصوبه جدید شورایعالی فضای مجازی

جزئیات مصوبه جدید شورایعالی فضای مجازی به گزارش آنی تل، این مصوبه بطور دقیق تر بر ایجاد کمیته ای جدید با عنوان «کمیته تسهیل کسب وکارهای اقتصاد دیجیتال» تاکید دارد.


به گزارش آنی تل به نقل از خبر آنلاین و برپایه گزارش تابناک، این کمیته مقرر است به مشکلات و چالش هایی که کسب وکارهای آنلاین در تعامل با دستگاههای اجرایی و نهادهای دولتی با آن روبرو هستند، رسیدگی کند.
هدف از تشکیل کمیته چیست؟ بر مبنای ماده نخست این مصوبه، کمیته جدید با اهدافی همچون:
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
جلوگیری از برخوردهای سلیقه ای نهادهای عمومی با فعالان دیجیتال
رفع موانع حقوقی و اجرایی پیش روی کسب وکارهای آنلاین
گسترش سهم اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کل کشور
تشکیل می شود.
این کمیته به درخواست های کسب و کارها و تشکل های در رابطه با اقتصاد دیجیتال که از جانب نهادهای دولتی یا عمومی با مشکلات، محدودیت ها یا تصمیمات ناعادلانه رو به رو شده اند، رسیدگی می کند.
ترکیب اعضا و فرایند رسیدگی اعضای این کمیته شامل نمایندگان سه قوه، دبیر شورایعالی فضای مجازی (به عنوان رئیس کمیته)، و نمایندگان نهادهایی نظیر وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی است.
بر مبنای ماده ۵، دبیرخانه کمیته موظف است با قید فوریت درخواست ها را بررسی نموده و ظرف 2 تا 7 روز پاسخ دستگاه طرف درخواست را دریافت نماید. در ادامه، مبحث در دستور کار جلسه کمیته قرار می گیرد و تصمیم گیری با رای اکثریت اعضای حاضر صورت می گیرد.
اختیارات و ضمانت اجرا این کمیته طبق ماده 8، صلاحیت تعلیق و لغو اقدامات و مصوباتی را دارد که مخل فعالیت قانونی کسب وکارهای دیجیتال باشند. همینطور دستگاههای اجرایی مکلف اند بدون تخطی، مصوبات کمیته را در موعد مقرر اجرا کنند.
در صورت سرپیچی از اجرای مصوبات، رئیس کمیته موظف است مبحث را برای رسیدگی فوری به قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی اعلام نماید. ضمانت اجرای این تخلفات هم در چارچوب استفاده از ظرفیت هایی نظیر ستاد اقتصاد مقاومتی، دادستانی کل کشور، دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور و کمیسیون اصل نود پیشبینی شده است.
پاسخ به یک شایعه: هیچ اشاره ای به اینترنت طبقاتی نشده است شایعه ای که طی روزهای اخیر در بعضی کانال های مجازی و صفحات غیررسمی بر مبنای تصویب «اینترنت طبقاتی» مطرح شده بود، در متن این مصوبه هیچ رد پایی ندارد. برعکس، فضای کلی مصوبه نشان داده است که رویکرد آن مبتنی بر صیانت از حقوق قانونی کاربران، کسب و کارها و شفاف سازی روندهای اجرایی می باشد و نه اعمال محدودیت بر بستر دسترسی.
تابناک با بررسی نسخه نهائی مصوبه، تأیید می کند که در هیچ یک از بندهای آن، بحثی در رابطه با محدودسازی سطح دسترسی اینترنت، طبقه بندی کاربران یا تفکیک پهنای باند مطرح نشده و چنین شایعاتی فاقد مبنای رسمی هستند.
گزارش دهی مستمر به شورا طبق ماده 11 این سند، کمیته موظف است هر شش ماه یک مرتبه، گزارشی از عملکرد خود و وضعیت رسیدگی به درخواست ها را به شورایعالی فضای مجازی عرضه نماید و در صورت لزوم، پیشنهادات اصلاحی یا تقنینی را برای بهبود فضای اقتصاد دیجیتال کشور عرضه کند.
با تصویب این مصوبه، به نظر می آید شورایعالی فضای مجازی درحال بازبینی در نقش نهادهای اجرایی و نظارتی در حوزه اقتصاد دیجیتال است. ایجاد سازوکاری میانجی گر برای حل اختلافات کسب وکارهای دیجیتال با نهادهای حاکمیتی، اقدامی مثبت تلقی می شود که در صورت اجرای دقیق، می تواند از تکرار برخوردهای پرهزینه و سلیقه ای با این کسب و کارها جلوگیری نماید.
تابناک آماده دریافت و انتشار نظرات و پرسش های فعالان این حوزه در رابطه با این مصوبه مهم می باشد.


1404/04/28
10:08:13
5.0 / 5
4
تگهای خبر: آنلاین , اطلاعات , اینترنت , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی تل در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

anitel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی تل محفوظ است (1395-1404)

آنی تل


فناوری اطلاعات و ارتباطات

آنی تل، با اخبار و تحلیل های تخصصی، شما را در جریان آخرین تحولات دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار می دهد. دنیای فناوری، در یک نگاه