اطلاعیه سازمان فضایی ایران در مورد سقوط مدارگرد چینی تیانگونگ-۱
آنی تل: سازمان فضایی ایران، زیرمجموعه وزارت ارتباطات، ضمن انتشار اطلاعیه شماره یك، احتمال برخورد قطعات مدارگرد تیانگونگ با مناطق مسكونی زمین را بسیار كم دانست.
به گزارش آنی تل به نقل از خبر آنلاین، اطلاعیه شماره 1 این سازمان به شرح زیر است:
{در خصوص اخبار مربوط به سقوط مدارگرد چینی تیانگونگ-۱ موارد زیر به اطلاع هموطنان عزیز می رسد تا نگرانی ها مرتفع شود:
1. این مدارگرد، اولین ایستگاه فضایی متعلق به كشور چین است كه به منظور انجام آزمایش های فضایی در سال ۲۰۱۱ به فضا پرتاب شده و دارای قابلیت الحاق پرتاب گرهای حامل انسان در فضا است كه تا سال ۲۰۱۶ به ماموریت خود ادامه داد. در این سال، سازمان ملی فضایی چین اعلام نمود كه كنترل مداری این مدارگرد را از دست داده است.
۲. سازمان فضایی ایران با استفاده از دو رصدخانه خود و در تعامل با سازمان همكاری های فضایی آسیا-اقیانوسیه (اپسكو) از حدود ۲ ماه پیش و با نزدیك شدن به زمان ورود مجدد مدارگرد به جو زمین، وضعیت تیانگونگ-1 را مورد پایش قرار داده است.
۳. زمان و مكان دقیق سقوط این مدارگرد به علت پیچیدگی های فنی هنوز مشخص نمی باشد، با این حال احتمال سقوط از ساعت 23 شب 12 فروردین ماه تا ۱۲ ظهر روز ۱۳ فروردین 1397 و در پهنه جغرافیایی ۴۳ درجه شمالی تا ۴۳ درجه جنوبی كه مساحتی بیش از ۲۰۰ برابر كل مساحت ایران را دارد، بیشتر است.
۴. مدارگرد با ورود به جو زمین، در اثر اصطكاك سوخته و متلاشی خواهد شد، اما امكان دارد كه قطعاتی از آن با زمین برخورد نماید. همینطور لازم به ذكر است سقوط مدارگرد فوق هیچ تهدیدی برای مردم تولید نمی كند، كما اینكه به صورت متوسط هر ساله هزاران قطعه پسماند فضایی و یا اجسام نزدیك به زمین در جو سقوط می كنند، پیش تر هم شاهد سقوط و ورود مجدد مدارگرد هایی با ابعاد مشابه به جو زمین بوده ایم. سخت ترین بقایای مدارگرد بعد از عبور از جو در محدوده ای بسیار وسیع پراكنده خواهد شد كه با عنایت به وسعت خشكی و دریاهای زمین در عرض های جغرافیایی مشخص شده و تراكم جمعیت، احتمال برخورد این قطعات با مناطق مسكونی زمین بسیار كم است بنابراین این مورد خطری را متوجه ساكنین كره زمین نخواهد كرد.
۵. قطعات احتمالی كه به زمین می رسند، ممكن است حاوی برخی تركیبات شیمیایی سمی باشد، كه سفارش می گردد از تماس با آن پرهیز گردد.
۶. سازمان فضایی ایران، ضمن رصد مداوم این ایستگاه با استفاده از رصدخانه های خود اطلاعات تكمیلی در این خصوص را منتشر خواهد نمود.
از هموطنان عزیز تقاضا می گردد اخبار صحیح را فقط با استفاده از مراجع رسمی دنبال نمایند و به شایعات و اخباری كه بر مبنای حدس و گمان منتشر می شوند توجه نكنند.}
احتمال برخورد قطعات مدارگرد تیانگونگ با مناطق مسكونی زمین بسیار كم است
اولین ایستگاه فضایی چین با نام "تیانگونگ-1" و با جرم حدود 8.5 تا 9.4 تن، طول 10.5 و قطر 3.4 متر در تاریخ 12 الی 13 فروردین وارد جو زمین شده و در حین برخورد با جو به قطعات كوچكتری (ابعاد نامشخص) تبدیل خواهد شد و زمان و مكان دقیق برخورد مشخص نمی باشد.
بر مبنای ارزیابی ها، بقایای آن ممكن است بین عرض جغرافیایی ۴۳ درجه شمالی و ۴۳ درجه جنوبی سقوط نماید. یعنی حدودا كل آمریكای جنوبی و مركزی، جنوب اروپا، كل آفریقا، خاورمیانه، بخش اعظم آسیای شرقی و جنوب شرقی و بخش جنوبی داغستان هم در منطقه سقوط قرار دارد. همینطور بیشترین زمان محتمل برخورد روز 12 فروردین و با احتمال كمتر 13 فروردین و طبق بررسی های صورت گرفته احتمال برخورد قطعات تكه تكه شده با افراد بسیار پایین است.
در تصویر فوق نوار زرد رنگ بالاترین مكان های محتمل برخورد، نوار سبز رنگ با احتمال متوسط و نوار آبی امكان برخورد وجود نخواهد داشت.
احیانا بخش عمده ای از ایستگاه فضایی تیانگونگ در اتمسفر خواهد سوخت و بخش هایی از این ایستگاه فضایی سوزان بسته به شرایط، زمان سقوط، وضوح و موقعیت بیننده ها، احتمال دارد برای مدت یك دقیقه و یا بیشتر قابل مشاهده باشد.
حتی بعد از ورود ایستگاه فضایی هم بقایای آن پراكنده شده و محدوده ای با وسعت چند صد كیلومتر را پوشش می دهند. حتی در كشور های در معرض خطر، احتمال بسیار كمی وجود دارد كه یكی از بخش های سقوط كننده به كسی صدمه وارد كند.
هم اكنون، نمی توان پیش بینی نمود كه تیان گونگ-۱ دقیقا در چه زمانی وارد جو می گردد و روی چه مسیری سقوط می كند.
با عنایت به ساختار و ابعاد تیان گونگ-۱، بسیار بعید است كه این مدارگرد بتواند به شكل یكپارچه به سطح زمین برسد و به احتمال فراوان، به قطعات متعددی تقسیم می گردد كه سخت ترین بقایای آن در محدوده ای بیضوی شكل به طول هزاران كیلومتر و عرض ده ها كیلومتر پراكنده می گردد. با عنایت به وسعت خشكی و دریاهای زمین در عرض های جغرافیایی مشخص شده و تراكم جمعیت، احتمال برخورد این قطعات با مناطق مسكونی زمین بسیار كم است.
جالب است بدانید كه احتمال صدمه دیدن فردی در اثر برخورد با یكی از بقایای تیان گونگ-۱ حدود ۱۰ میلیون بار ضعیف تر از صدمه دیدن فردی بر اثر برخورد با صاعقه در طول یك سال است.
آخرین وضعیت در ساعت 11: 19، ارتفاع 171 كیلومتر
5656
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی تل در مورد این مطلب